Despre noi

Provocarea

Peisajul drepturilor de proprietate intelectuală (DPI) a evoluat semnificativ în ultimii ani, în special ca răspuns la provocările aduse de era digitală. Ascensiunea internetului, a rețelelor sociale și a noilor tehnologii a creat noi oportunități pentru crearea și distribuția proprietății intelectuale, dar a făcut, de asemenea, mai dificilă aplicarea drepturilor existente.

Chiar dacă studiile recente arată că majoritatea europenilor înțeleg conceptul de PI și că există un consens asupra importanței respectării PI pentru a proteja drepturile și veniturile producătorilor de bunuri intelectuale, puțin peste 1 din 10 europeni recunosc că au cumpărat bunuri contrafăcute, iar aproximativ 4 din 10 s-au întrebat dacă un produs pe care l-au cumpărat este contrafăcut.

Totuși, provocarea reală este că tinerii consumatori par să fi cumpărat intenționat produse contrafăcute în ultimele 12 luni. Aproximativ un sfert (26%) dintre consumatorii cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani au declarat că au făcut acest lucru – de două ori media UE. De asemenea, consumatorii mai tineri sunt mai deschiși la justificări pentru achiziționarea de bunuri contrafăcute.

În opinia noastră, aceste statistici îi fac pe tineri adevărați agenți de schimbare care pot crea un viitor mai bun. Este momentul să luați atitudine și să deveniți Campioni ai Autenticității.

Abordarea A.C.T.I.V.E

A.C.T.I.V.E este un proiect transformativ care își propune să crească gradul de conștientizare în rândul tinerilor europeni despre importanța protejării drepturilor de proprietate intelectuală (PI) și efectele negative ale încălcării acestor drepturi. Cu o misiune de a schimba atitudini, această inițiativă subliniază importanța adoptării unor măsuri proactive și participării active în protejarea și respectarea proprietății intelectuale (PI).

Ne propunem să împuternicim tinerii să treacă de la o atitudine pasivă la o mentalitate proactivă, încurajându-i să devină campioni și să păstreze activele neprețuite create de mintea umană.

Mărfurile contrafăcute și conținutul piratat fac mai mult decât să submineze afacerile oneste — ele compromit fundamentul de încredere și originalitate pe care se construiește cultura noastră creativă. Înțelegând riscurile și consecințele încălcării PI, ești mai bine pregătit să o combați.

keyboard_arrow_up