ProActive

Fii A.C.T.I.V.E

Infocons este o aplicație mobilă dedicată protecției consumatorilor și oferirii de informații utile acestora. Scopul său principal este de a ajuta consumatorii să facă alegeri informate și să fie conștienți de drepturile lor. Iată câteva caracteristici și funcționalități ale aplicației Infocons:

 1. Informații despre Produse: Aplicația oferă detalii despre diverse produse, inclusiv compoziția lor, prezența alergenilor, și alte informații nutriționale. Acest lucru ajută consumatorii să înțeleagă mai bine ce cumpără și să aleagă produse care corespund nevoilor și preferințelor lor personale.
 2. Scanarea Codurilor de Bare: Prin scanarea codurilor de bare de pe produse, utilizatorii pot accesa rapid informații detaliate despre acele produse, facilitând o
  decizie de cumpărare informată.
 3. Alerte și Notificări: Infocons poate trimite alerte și notificări despre retrageri de produse, probleme de siguranță sau alte informații relevante pentru consumatori.
 4. Ghiduri și Sfaturi: Aplicația oferă sfaturi practice și ghiduri pentru consumatori, cum ar fi cum să citești etichetele alimentare, cum să recunoști produse contrafăcute sau cum să-ți exerciți drepturile ca consumator.
 5. Interfață Ușor de Folosit: Este concepută pentru a fi accesibilă și ușor de navigat, astfel încât informațiile să fie la îndemâna oricărui utilizator, indiferent de experiența acestuia cu tehnologia.
 6. Suport pentru Reclamații: Oferă posibilitatea de a raporta probleme legate de produse sau servicii, contribuind astfel la protecția și informarea comunității de
  consumatori.

Infocons reprezintă un instrument valoros pentru consumatorii moderni, oferind acces rapid și ușor la informații esențiale despre produse și drepturile consumatorilor, toate de pe dispozitivul mobil.

Aplicația Infocons include și o secțiune dedicată numerelor de urgență, care este o caracteristică extrem de utilă pentru utilizatori.

Această secțiune oferă acces rapid la o listă de numere de telefon importante, care pot fi folosite în situații de urgență sau necesitate. Iată câteva detalii despre această funcționalitate:

 • Numere de Urgență: Include numerele esențiale de urgență, cum ar fi 112 (numărul unic de urgență în Uniunea Europeană), precum și alte numere specifice pentru
  diferite tipuri de urgențe (poliție, pompieri, ambulanță).
 • Numere de telefon ale autorităților relevante unde se pot semnala cazuri de încalcare a DPI (Produse contrafăcute, Pirateria Software, Falsificarea Mărcilor, Plagiatul, Reproducerea Ilegală, Patente, Violarea Drepturilor de Design, Software Crackat, Streaming Ilegal, Utilizarea Ilegală a Bazelor de Date)
 • Acces Rapid: Utilizatorii pot apela aceste numere direct din aplicație, ceea ce este esențial în situații în care timpul este un factor critic.
 • Internationale și locale: De obicei, include atât numere de urgență care sunt valabile la nivel național, cât și informații despre serviciile locale de urgență, care pot varia în funcție de regiune.

Această secțiune este deosebit de importantă pentru că oferă utilizatorilor un instrument vital în cazul unor situații neprevăzute sau de criză, permițându-le să obțină ajutor rapid și eficient. Este un exemplu de cum tehnologia mobilă poate fi utilizată pentru a îmbunătăți siguranța și bunăstarea oamenilor.

O nouă atitudine

A fi proactiv înseamnă nu doar să înțelegi valoarea drepturilor PI, dar și să iei măsuri concrete pentru a le proteja. Iată cum poți face diferența:

Identifică: Învață să faci diferența între produsele și conținutul legitim și cel ilicit. Ai încredere în instinctele tale — dacă o ofertă pare prea bună pentru a fi adevărată, probabil că este.

Verifică: Evaluează întotdeauna credibilitatea vânzătorilor și platformelor online. Produsele autentice provin din surse autentice.

Acționează: Când te confrunți cu contrafacerea sau pirateria, nu închide ochii. Raportează-o autorităților folosind contactele furnizate pe site-ul nostru.

 • Accesează listă de autorități locale și naționale de PI din țara ta. Fie că este vorba de o listare online suspectă sau un produs contrafăcut într-un târg, știi unde să te adresezi.
 • Instrucțiuni pas cu pas despre cum să raportezi eficient încălcările PI, asigurându-te că vocea ta este auzită și că se ia măsură.
 • Ai resurse informative pentru a-ți aprofunda înțelegerea drepturilor PI și de ce sunt importante.

De Ce Vocea Ta Contează

Acțiunile tale au putere. Raportând încălcările PI, contribui la:

 • Încurajarea Inovației: Când drepturile PI sunt respectate, creatorii și inovatorii sunt motivați să aducă idei noi la viață.
 • Protejarea Consumatorilor: Produsele contrafăcute pot fi nesigure. Vigilența ta ajută la protejarea sănătății și siguranței consumatorilor.
 • Susținerea Justiției: Legile PI există pentru a proteja munca grea a indivizilor. Luând atitudine, onorezi statul de drept.

Fii schimbarea. Fii un Campion al Autenticității.

INSTITUȚII RESPONSABILE CU RESPECTAREA DREPTURILOR DE PROPRIETATE INTELECTUALĂ

keyboard_arrow_up